Tel 0555 090 0187
Profesyonel Etkinlik Yönetimi
1008

En İyi 10 Motivasyon Aktivitesi

Söz konusu işinizi büyütmek olduğunda; istediğiniz tüm araçları ve sistemleri kullanabilirsiniz. Ancak, eğer çalışanlarınız büyük işler yapmak konusunda motive olmuyorsa, daha farklı yöntemler denemeniz gerekiyor olabilir. Çalışanlarınızın, işlerini en iyi şekilde yapmak için ihtiyaç duydukları motivasyondan yoksun olmalarının bazı nedenleri vardır; kendilerine verilen avantajlar ya da esneklikten memnun olmayabilirler, sorumluluklarından sıkılmış olabilirler ya da kendilerinden memnun olmadıklarını hissedebilirler. Bir sonraki projeler ve iş yerinizdeki başarıyı arttırmak için motivasyonu arttırmayı düşünüyorsanız, bu fikirleri deneyebilirsiniz!

1. Ödüllü Oyunlar Oynayın

Bir oyun oynayın ve oyundaki hedef ve başarılar yerine getirildiğinde, onlara ödüller verin.

2. Güven Gösterin

Çalışanları sürekli olarak düzeltmek ya da işlerini yeniden yapmalarını sağlamak güvende hissettirmez. Bir çalışana bir görev verirseniz ve sizin istediğinizden daha farklı bir şey yaparsa, ona, durmasına izin verecek kadar güvenin. Çalışanlarınıza, mümkün olduğunca güven gösterin.

3. Onlara Bir Amaç Verin

Çalışanlarınızın, ne yaptıklarını bilmeleri gerekiyor. Bunu yaparken, işlerinin amacının ne olduğunu bildiklerinden emin olun.

4. Yeni Fikirleri Destekleyin

Fikirleri olan yalnızca siz değilsiniz. Sahip oldukları yeni fikirleri desteklemeli ve hatta bazen uygulamaya geçmelisiniz. Yeni bir fikri test etmek, hem çalışan hem de işletme için düşündüğünüzden çok daha fazla yarar sağlayabilir.

5. İş ve Yaşam Dengesi Kurun

Mola vermeleri konusunda ısrar edin. Tatil zamanlarında izin almalarını sağlayın. Hafta sonları e-postalarına bakmamalarını isteyin. Bu, başlangıçta işkoliklerin hoşuna gitmeyebilir, ancak uzun vadede herkes için bir iyilik yapmış olursunuz.

6. Şeffaf ve Dürüst Olun

Her konuda dürüst olun. Aksi takdirde, size güvenmeyeceklerdir. Bir çalışanın, korku ve güvensizlik hissettiği bir ortamda çalışması oldukça zordur.

7. Moral Verecek Birini Bulun

Çalışanların morallerini düşünmek için fazla meşgulseniz, bu görevden başka birini sorumlu tutabilirsiniz. İşyerinizde, morali bir öncelik haline getirin. Eğlenceli aktivitelere teşvik edin ve işyerinizin sıkıcı olmasını engellemek için bu prosedürleri düzenli hale getirin.

8. Verdiğiniz Sözleri Tutun

Çalışanlar, sözlerini tutmayan birine güvenemezler. Ve özellikle, finansal ya da kariyer ödülleri verildiyse, buna kızarlar.

9. Onları Dinleyin

Çalışanlarınızın gözlerine bakın. Onların isimlerini öğrenin ve konuşurken kullanın. Onlara sorular sorun ve sorulan sorulara uygun şekilde cevap verin. Onların söylediklerine göre hareket edin.

10. İşyeri Gelenekleri Başlatın

Çalışanların sabırsızlanacakları, iş yerinize özgü bir gelenek başlatın. Baharı kutlayacağınız piknik aktiviteleri, tatil hediyesi veren çekiliş gibi gelenekler, çalışanlarınızın motivasyonunu arttıracaktır.


Siz de çalışan motivasyonunun iş sonuçlarına yansımasında anahtar bir rol oynadığına inanıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Haydi başlayalım...

Sizi Arıyalım
 
 
 
 
 

Çağrı Merkezi 0505 454 82 80

Pazartesi - Pazar:


Bizi Takip Edin