Oyunlaştırarak Öğrenmenin Faydalar
Dünya çapında bir jimnastikçi olan Dan Millman, 1980 yılında kaleme aldığı The Peaceful Warrior isimli kitabında “değişimin sırrı, eskiyle savaşmak için değil, yeni olanı inşa etmek için tüm enerjinize odaklanmaktır” yazmıştır. Peki, bunun oyunlaştırma ile ne ilgisi var? Özellikle son zamanlarda, pek çok kuruluş, oyunlaştırmayı; çalışanlarını, rekabette motive etmek için bir araç olarak kullanıyor. Günümüzde, kurumsal alanda gerçekleştirilen oyunlaştırma; , insan motivasyonunun daha geniş ve daha modern bir şeklini benimsemekte, bunun puanların ve skor tablolarının ötesine geçtiğini ve içsel motivasyonun dışsal motivasyondan daha güçlü olduğunu anlamaktadır.
Araştırmalar; ustalık ve bireysellik hissi veren oyun mekaniğinin kullanılmasının etkileşim yaratabileceğini gösteriyor. Bunun nedeni; puan ve skor gibi mekanizmaların, kendi başlarına yararlı ve etkili olsalar da, çalışanlar içinde dışsal motivasyona dayanmaları ve bu tarz bir motivasyonun, içsel motivasyon kadar sürdürülebilir ve verimli olmamasıdır. Yine bu konuda yapılan araştırmalar, oyunlaştırma ile anlam duygusu aşılamanın; ustalık duygusu kazandırdığını, özerkliği desteklediğini ve etkileşim yarattığını gösteriyor. Fitnesstanbull’un tasarladığı programlardaki oyunlaştırarak öğrenmenin 7 faydasını bulabilirsiniz…
Üretkenliği Arttırır
Daha fazla motive olduğumuzda, iş yerinde daha üretken olduğumuz bilinen bir gerçek. Çalışanların becerilerini arttırmak için oyunun dinamiklerini kullanmak; rahat ve işbirlikçi bir ortam yaratmanın bir sonucu olarak üretkenlikte bir artış sağlar.
Motivasyonu Arttırır
Oyunlaştırma, çalışanların motivasyonunu arttıran ve böylece tüm şirketin verimliliğini artıran bir hedef, başarı ve ödül sistemi kullanır. Oyunlaştırma, çalışan memnuniyetini ve performansını arttırır.
Yaratıcılığa Teşvik Eder
Google gibi herkes tarafından bilinen güçlü şirketler; çalışma günlerinin büyük bir kısmında eğlenceli aktiviteler ile çalışanlarının yaratıcılıklarını teşvik ediyor. Şirkete bağlılık ve yaratıcılık; çalışanların bu tür programlara katılımı ile büyük ölçüde gelişmektedir.
İletişim Süreçlerini Güçlendirir
İnsan kaynakları departmanları, genellikle çalışanların eğitimi için oyunlaştırma tekniklerinin uygulanmasından sorumludur. Oyunlaştırma, departmanlar arasındaki iç gelişimi güçlendirir ve daha akıcı bir iletişim ortamı sağlar.
Çalışanların Katılımını Arttırır
Oyunlaştırma, çalışanların katılımını teşvik eder. Oyunlaştırılmış teknikler uygulandığında; çalışanların şirkete olan bağlılığı ve aidiyet duygusu artar. Ayrıca, oyun tabanlı öğrenme sayesinde şirketin hedefi ile daha büyük bir tanımlama yapmak daha kolaydır.
Özel Beceriler Geliştirir
Oyunlaştırma sayesinde şirketler, ekiplerinde belirli becerileri geliştirmeye odaklanabilir. Eğitici oyunlar ile oyunlaştırma, çalışanların; liderlik, stres yönetimi, iletişim ve uzlaşma becerileri gibi çeşitli alanlarda ilerlemesi konusunda, bu önemli unsurları geliştirmelerini sağlamak için faydalı olacaktır.
Şirketin İmajını Çalışanlara İletir
Oyunlaştırmanın sunduğu olanaklar çok geniş kapsamlıdır ve çalışanlara, şirketin şirket imajını iletme imkanını da kapsar. Bu nedenle oyunlaştırma; şirkete katılmak isteyebilecek potansiyel adayları çekmek ve personelin rolünü güçlendirmek için bir iç iletişim aracı görevi de görmektedir. İletişim, oyunlaştırma ile daha kolaydır ve şirketin dahil olduğu sektörün özelliklerini, zorluklarını ve şirketin potansiyelini iletmeyi kolaylaştırır.
Sizden Gelenler
Harika bir deneyim! Profesyonel hizmetleri ve hızlı çözümleriyle beklentilerimi fazlasıyla karşıladılar.